APARTATS

3 de des. 2012

ENCESA DE L'ESTELADA PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA A MONT-ROIG 011212



Aquest passat dissabte ens vam reunir a Mont-roig per encendre una gran estelada feta amb espelmes a la plaça de l’Església. Diversos voluntaris del poble junt amb membres de l’Assamblea Nacional van muntar pacientment les dues mil espelmes que formaven l’enorme estelada. A les escales de l’Església hi havia col·locada una gran senyera. I a dalt de tot, als peus de la porta d’entrada s’hi col·loca el Cor de sant Miquel de Mont-roig.
Malgrat el fred i el vent, la gent va anar arribant i va acabar d’afegir les darreres espelmes. Mentrestant, el Pitot i la Pitota, acompanyats de la Cobla d’en Taudell i les gralles i timbals de la pròpia colla, van pujar tot dansant des de l’església vella fins la nova, fent de reclam de la gent.
Després d’unes paraules en favor del dret a decidir i de l’Estat Català pronunciades per part d’un membre de l’Assamblea Nacional, es va procedir, gràcies a diversos voluntaris, a l’encesa de les dues mil espelmes, sota els espontanis crits d’independència. Realment va ser una feina complicada ja que el vent que bufava les anava apagant. L’estrella la van encendre membres de diferents plataformes que han acollit l‘encesa abans o que ho faran en breu. Finalment, després de fins a tres enceses, es va poder veure completada l’estelada gegant. Llavors la Coral ens va amenitzar el moment amb diverses interpretacions. Un moment inoblidable.
Que quedi clar que el sentiment del poble català no el farà defallir ningú! Visca Catalunya independent! Iblama

Recull de moments __________________________________________________________________