APARTATS

7 d’oct. 2013

CAP DE SETMANA DE SANT FRANCESC 04-061013



CAP DE SETMANA DE SANT FRANCESC 04-061013
DIVENDRES 041013. AVELLANA, PLUGES I PORRERA
El dia es va llevar amenaçador però igualment vaig tirar cap a Porrera. Vaig recollir a mon pare i vam anar a plegar avellanes. A mig matí ens va ploure una miqueta; res de l’altre món. Faig un incís en aquest punt; vull fer un reconeixement en veu alta a totes aquelles persones que s’han esllomat per aquestes terres pendents del Priorat plegant i fins i tot caçant avellanes. Té un mèrit enorme! Ara estem plegant ja a la part alta vessant est i la veritat és que l’avellana és ben maca i plena. Fa goig plegar-les certament!

Ho vam allargar fins a les tres i vam baixar a dinar al mas. A la tarda el temps, com ja estava previst, es va anar complicant. Els trons i els llamps es van anar acostant. A la zona de Porrera el cel es veia negre. Curiosament per la part de mar ca començar a bufar un vent fred que va fer esperitar els núvols. A la que uns dels trons va petar ben a la vora vam decidir plegar. Vam fer justet. A mig camí ens va enganxar un fort patac d’aigua i ja a Porrera vam ser testimonis de com els carrers baixaven maquets d’aigua. A Porrera les pluges tardoranes i primaverenques tenen un toc especial –sempre que no faci mal és clar-. I els que els carrers es converteixen en torrents que baixen aprofitant el pendent fins anar a parar per on sigui al riu.

Dutxat, vam anar a donar un tomb aprofitant una treva en el temps. A l’arribar al pont vell vam contemplar una imatge amb els núvols com esllanguint-se al cel a la part del Molló, com si els haguessin dibuixat amb una paleta de pintor mentre el vermell de la posta els colorejava. En canvi, direcció al pont nou el cel en blaus nets relluïa.



Temps de veure uns quants amics i anar a fer una cerveseta a l’acollidor Cafè Antic i repassar una mica els darrers temps d’absència al poble. I per tancar el dia i donar-li una pinzellada d’excel·lència vam sopar al Teatret una pizza Magnòlia i una Blancaneus.


DISSABTE 051013. SANT FRANCESC, DIADA CASTELLERA AL MERCADAL I CONCERT DE PASTORA.





Després de la tempesta sempre arriba la calma, és cert. El dia va ser preciós, net, lluent, clar, blau i va convidar a fer una petita excursioneta pels voltants de Porrera. A migdia una cerveseta a la terrasseta al carrer del Cafè Antic i a celebrar el sant del senyor Francesc a l’hora de dinar.


A mitja tarda vam baixar a Reus i vam ser testimonis de la Diada Castellera al Mercadal encara vinculada a les Festes de Misericòrdia. La veritat és que posava la pell de gallina. 
Reus Digital. Marta Bros
Vam veure castells impressionant de les diferents colles participants.  La Jovede Tarragona va fer el 4 de 8 amb el pilar, el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i un pilar de 7 amb folre carregat. Els Capgrossos de Mataró un 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8, el pilar de 7 amb folre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls un 3 de 9 amb folre, el 9 de 8, el 4 de 9 amb folre i un pilar de 8 amb folre i manilles.  Els Castellersde Vilafranca el 9 de 8 amb una enxaneta, el 3 de 9 amb folre i agulla, el 4 de 9 amb folre i un pilar de 8 amb folre i manilles. 
 

Els Ganxets de Reus foren els que feren esclatar el Mercadal amb el 3 de 9 amb folre, completant l’actuació amb un 2 de 8 amb folre i el 5 de 8. Felicitats camises avellana. I em sento súper orgullós de tenir dins de la colla antics i actual alumnes de repàs. El meu reconeixement a l’Adrià Sans, el Roger Roca, el Roger Maluenda i l’Albert Penas. Cadascú en la seva parcel·la heu fet història!

GALERIA IBLAMA DE LA DIADA CASTELLERA




























A quarts de deu vam anar cap al Teatre Bartrina per assistir al concert que ens va oferir Pastora. Probablement, un concert de Pastora en un lloc tancat tipus teatre no és el més adequat ja que et convida a estar dret i a saltar però s’ha de dir que va fer un concert per recordar. Com que ja sabíem quin peu calçava vam optar per pujar al primer pis i situar-nos en la primera balconada, ben a tocar del grup. Impressionant! I és tots ells són un espectable. En Pau mentre toquen ell dibuixa i fa “performans” que es veuen en una pantalla gegant al darrere mentre porta diverses càmeres repartides per damunt de l’escenari oferint-nos intercalades imatges de la gent del grup. En Caïm és in un crack de la guitarra i estic segur que és l’ànima del grup. Darrere hi ha l’Àngel, el tercer dels germans, i que ha donat a les gires del grup un toc més electrònic i ballable. Va ser capaç de convertir el Bartrina en una Discoteca. I què dir de la Dolo Beltran. És polifacètica... És capaç de cantar, actuar, saltar, interpretar, ballar... En fi... és immensa! 


 GALERIA IBLAMA DEL CONCERT DE PASTORA A REUS





















Ens van presentar la Gira una Altra Galàxia on van repassar les cançons més conegudes (com Mirona, Lola...), desatacant sobretot les del impressionant cd Viaje en Nòria (Pedazo de tierra o la Nada trae la nada) i en van introduir dues en català: Una altra galàxia i Quan la Mercè està contenta. I res que de qualsevol manera vam acabar drets ballant, saltant i cantant. Totalment recomanables!

DIUMENGE 061013. HORTS D’EN RIC
Déu ni do la de tomàquets que vam collir ahir encara. El cert és que gran part de les tomaqueres ja estan pràcticament assecades però a les parts altes encara en tenen. La sort va ser plantar una línia sencera més tard per així poder-ne tenir més tardanament. Ens vam fer petar les tires de bajoqueres i les fesoleres; encara en tindrem per unes menjades. Tenim un problema però i és que amb la tardor el sol no toca quasi bé l’hort i per tant les plantes queden com esmorteïdes. De totes maneres ahir vam plantar unes quantes cols, escaroles i enciams. La setmana anterior el Ric va trasplantar uns calçots que sembla que tiren. Ara caldrà arranjar bé la terra de cara a la propera sembra que serà de faves, pèsols i espinacs.

2 comentaris:

Roger Roca ha dit...

Bo, bo!!! Però "Ganxets de Reus"? ola k ase? Xiquets de Reus!!!

Unknown ha dit...

https://www.icloud.com/photostream/ca-es/#AJ5Uzl7VG9uRhQ