APARTATS

3 d’abr. 2017

GRANADA 1 - BARÇA 4. CF. LLIGA: JORNADA 29.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017.
1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 29.
2. RESULTAT.  GRANADA 1 -BARÇA 4 (Suàrez, Alcàcer, Rakitic i Neymar).


3. EL CONTEXT. Jornada que ve després de la plaga de les seleccions. Abans de començar ja no hem pogut comptar amb Piqué i Arda i només començar s’ha lesionat Rafinha.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 100 gols de Neymar amb el Barça. 30è gol de Suàrez, 4 gol d’Alcàcer i 8 partit sense Messi. Ja fa uns partits que Unzué s’està veient com dirigeix el partit des de la banda. Ves que no sigui el proper entrenador. Debut d’Aleña amb 19 anyets amb el primer equip en lliga. Pinta molt bé!
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Suàrez, pel golàs i les assistències.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. André Gómes. No acaba de trobar el seu espai en aquest equip i mira que els entrenadors li donen confiança.
-5.3. L’INDULTAT. Busi. Ha fet un recital al mig duent la batuta de l’equip i avui exercint de capità.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Ter. Amb els peus genial. Sota pals, poc exigit! Amb el gol tapa massa el pal curt i descuida el llarg.
5.4.2 DEFENSA. El que ha desentonat més ha estat Matieu però en línies generals han fet un bon partit els 4. Masche al tall i els laterals pujant força a l’atac per crear superioritat. Boga ha fet parar boig a Alba.
5.4.3 MIG. Sense Rafinha el mig ha estat ben ocupat sobretot amb Raki i Busi. Gomes, tot i que no ho ha fet tan malament, se l’ha vist en un altre nivell.
5.4.4 DAVANTERA. Consolidada, amb la incorporació d’Alcàcer per la dreta, el desbordament de Ney i la contundència habitual de Suàrez.
-5.5. L’ENTRENADOR. Han hagut de rectificar sobre la marxa els plantejaments inicials. Han tardat massa a canviar Gomes i donar entrada a frescor i llum. Queda demostrat que el Barça no necessita necessàriament un jugador que de la davantera caigui al mig per ajudar el centre del camp. Amb les incorporacions de Sergi Roberto dee la dreta més cap al mig i la finura de Raki i Busi, es pot suplir aquesta mancança per deixar que els davanters facin de davanters. A l’altra banda, avançant Alba i deixant caure una mica més enrere a Neymar també es creen superioritats. Total, que ens poden trobar que quan construïm joc des de Busi per davant hi pot haver 6 jugadors. També m’ha semblat molt interessants els intercanvis que han fet en la sortida de la pilota Busi i Rakitic.
6.EL RIVAL. Sentenciat. Veig difícil que no baixi a segona. Té alguns jugadors interessants però perd la posició amb massa facilitat. Hi ha equips més competitius a segona.
7. L’ÀRBITRE. En evidència. Ha deixat de xiular un penal claríssim a Suàrez. Ni s’entén que determinats jugadors d’ells hagin acabat el partit sense targetes.
8. A LA CAVERNA. Una jornada menys i tot segueix igual. El Madrid té la paella pel mànec. Així que esperar una ensopegada per a veure que passa. Respecte a les declaracions de Piqué. Mostro tota la meva solidaritat amb el jugador, la directiva i l’entrenador. Massa fils es mouen a la llotja del camp blanc.