APARTATS

11 de juny 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 05-110617

1) ÉS UNA VERGONYA. Aïllats digitalment en alguns pobles de la Catalunya rural. En l’era de les comunicacions, és lamentable que hi pugui haver poblets amb mancances de serveis. Sense anar més lluny en tenim i grosses a prop de casa nostra. Colldejou o Porrera són pobles del Baix Camp i el Priorat respectivament on hi ha problemes de cobertura. Especialment denunciable és l’actitud de Movistar a l’estiu. Augmenten potència a la costs i deixen sense cobertura la muntanya.
2) PER APLAUDIR. Setmana de referèndums a Puerto Rico i al Kurdistan i no passa res senyors espanyols. A Puerto Rico decidiran si ser independents o pertànyer als EUA. Mentrestant, el Kurdistan iraquià farà un referèndum per la independència el 25 de setembre.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. L’Institut de Valladolid Nuñez de Arce és el millor institut d’Espanya i supera els nivells de l’Informe Pisa a països de l’excel•lència. I com ho fan? Doncs aplicant els sistemes que s’han aplicat tota la vida, deixant-se de collonades informàtiques i de modernitats, escrivint a mà i amb la confiança i implicació mútua entre pares, alumnes i professors. Són 98 professors per als 1238 alumnes. Un model a seguir realment!
4) EM SAP GREU. Que en el Pacte pel Referèndum el Sobiranisme es quedi sol degut a la traïció dels Comuns. Era de preveure que aquesta colla no arribarien massa lluny. Eren un globus sonda per trencar el sobiranisme i ho estan aconseguint; si més no han aconseguit riure-se’n de la gent que vol decidir i que vol fer-ho votant en unes urnes. Altament decebedora l’actitud dels Comuns. Del llast d’IEUA i del Coscu i la seva tropa de farsants poca cosa se’n podia esperar. Ara que caigui tan baix en Domènech em sap molt de greu.
5) QUE N’APRENGUIN. Els imams britànics es planten i no enterraran els terroristes de Londres i Manchester. Ja m’agradaria veure com en l’enterrament per exemple del feixista Utrera Molina un capellà es negués a enterrar-lo. Calen collons i el gest dels Imams en ple ramadà els honora. Han plantar cara a la gihad i han dit que aquest no són els valors que defensa l’Islam.
6) NO HI HA RES A FER. ‘Dios los crea y ellos se juntan’. Fotografiats xerrant cordialment Aznar i Rivera. És un nou toc d’atenció -a l’estil Aznar- contra Rajoy. Amb aquest tio no hi ha res a fer. Ell va a la seva. Es pensa que la seva autoritat és comparable a la d’un semi déu, va movent els fils per exercir influències i crear una bona xarxa de fills manipuladors, demagogs i venedors de fum. Està clar que alliçona els seus cadellets de C’s com bons fills que són de la vella escola franquista. La seva democràcia està més que garantida.
7) CALDRIA MILLORAR. Copiar en els exàmens a la Xina pot suposar fins a set anys de presó. Jo ja no dic presó però si que s’hauria de millorar el sistema de vigilància en les proves i ser més estricte en les sancions. Es tracta d’inculcar ser net i no fer trampes. Es tracta que no hi hagi desavantatges d’uns alumnes que s’ho curren i estudien vers els altres que se salten les normes i copien. Hi ha d’haver més justícia!
8) CAP MENA DE PIETAT. Germà Gordó deixa el PDeCAT però conserva l'escó al Parlament. Tot i les recomanacions del Jordi Sànchez aquest paio ha tirat pel dret passant del procés i de tot el que s’està movent. Una actuació que copia fastigosament l’actitud de la Rita Barberà a València. Aferrar-se a l’escó per cobrar com una rata. És trist veure dia rere dia com Convergència té tics i massa lligams amb les maneres de fer de la gran xarxa que va teixir el PP des de València o Madrid. Un problema estructural de societat que caldria esborrar del mapa.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. La síndica demana més multes per als que no recullen les caques dels seus gossos a Barcelona. Un fet que hauria de ser extensible a qualsevol municipi de Catalunya, amb multes i serveis socials per als infractors; potser així aprendrien a no ser tan mal educats. Cal mà dura amb l’incivisme. Proposo que els vigilants de les zones blaves i verdes puguin ajudar a detectar aquestes actituds.
10) TIP DELS IUESEIS.  Aquesta setmana hem hagut d’aguantar més la tofa groga buida de cervell. La primera perla ha estat dirigida com a resposta de Trump als atacs a l'Iran: "Els estats que patrocinen el terrorisme s'arrisquen a atacs". Més amenaces i més llenya al foc per a què? Mentrestant els Guardians de la Revolució vinculen els EUA i Aràbia Saudita amb l'atac a l'Iran. Vindria a ser una mena de resposta a la visita de la ‘tofa’ al país la setmana passada. Mentrestant, a casa seva més mostres de la podridura dels iueseis; han filtrat proves dels ciberatacs de Rússia que van afavorir Trump a les eleccions. Ell però a la seva; després de la destitució del director de l’FBI, n’ha nomenat un altre: Christopher Wray.
11) LA CAGADA. Segons informa Público, arxivat el cas de la ‘mossegada’ de 200.000 euros per la Cospedal, sense que s’hagi aclarit el destí dels diners. Es jutjava una adjudicació d’un contracte de les escombraries de Toledo a canvi d’una donació per a la campanya electoral de l’actual ministra de Justícia. El jutge ha sobresseït la causa en considerar que no està acreditada l’entrega en efectiu diners, tot i el rebut signat pel gerent regional del PP. Ho considero una cagada immensa; una manipulació més d’aquest govern i una mostra més de la no separació de poders a Espanya.
12) UNA DADA.  El marge d’error en les enquestes és de +/- 3%. I ho diuen ara! Mira si hi pot haver variacions en qualsevol enquesta. Ho hem pogut observar massa vegades com les enquestes no encerten si ho comparem amb els resultats. Per tant no deixen de ser una eina més per crear tendències i opinions, res més. No són 100% fiables!
13) LA DONA-L’HOME. Rajoy proposa la Creu del Mèrit Civil a títol pòstum a Ignacio Echeverría, mort en l'atemptat de Londres defensant una dona de ser agredida per aquells malalts. És d’aplaudir el reconeixement que ha proposat el Rajoy, de la mateixa manera que és patètica la gestió de l’atemptat i de les víctimes de Londres. En això Espanya se li ha de reconèixer també el mèrit.
Teresa May guanya les eleccions tot i perdre molts vots. Els unionistes nord-irlandesos i els conservadors britànics no s’han encantat i han pactat un preacord per donar suport a un govern de May. Hauran d’afrontar el Brèxit. Veurem com ho gestionen.
14) EL FET. "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?". Aquesta és la pregunta que podrà respondre la ciutadania de Catalunya en el referèndum que se celebrarà el proper 1 d'octubre segons ha anunciat el President Puigdemont aquest divendres. Ja era hora! Ara a veure com l’aturen des de Madrid. És claríssim que és un desafiament, però no a Espanya, sinó a la incompetència d’un sistema que és incapaç de donar una resposta política i democràtica a una qüestió legítima i política. Tot el meu suport president! Hi anirem i votarem! Aquest diumenge, els que defensen el referèndum han fet un acte unitari a Montjuïc per demostrar que es vol votar. Entre 30000 i 40000 persones hi han assistit.
Tanquen la presó de la Model 113 anys després (1904-2017). Aquest dijous han passa la nit a la presó els darrers presos abans de ser traslladats. Es tanquen milers d’històries amargues i tristes; resultat del fracàs de la societat. Que hi hagi presons i estiguin plenes és una xacra. I si a més tenim en compte la tortura, la gent que s’hi ha executat amb el franquisme... encara més! Una mostra més de la barbàrie que es va viure amb l’execució al garrot vil de Salvador Puig i Antich. A mode d’anècdota diversos motins i personatges més de novel•la que reals com el Vaquilla. Aquests darrers dies els mitjans de comunicació han permès mostrar les condicions si més no dubtoses que hi havia dins del recinte. Ara la gent hi podrà accedir-hi per testimoniar-ho. Després caldria crear un espai ben clar on quedi constància del que és haver de viure-hi.
15) ELS ‘DURUS’. Pels amants de la poca pedagogia. L’estat recapta 54.000 euros mitjançant sancions a prostitutes. Si no es fa una aproximació real i honesta al calvari que els hi toca viure a aquestes noies, mai se les podrà entendre i mai resoldrem el problema. No volen putes al carrer! No volem putes en centres especialitzats. No volen educar! Què hem de fer? Jo crec que legalitzar la prostitució i fer-la accessible amb unes bones condicions de sanitat i higiene. Tant costaria?
16) EL PACTE. El Santander compra el Popular per un euro per evitar-ne la caiguda. Un altre banc espanyol que cau davant la inoperància dels seus líders, el banc d’Espanya i la supervisió inútils dels líders polítics. I com ha acabat? Amb una intervenció encoberta en aquest cas del Santander, que ha comprat l’entitat per 1 euro. Ara veurem quina solució que donen a tota aquella gent a la que se li han devaluat els seus diners degut a la nefasta gestió que han fet. Doncs cap! Els accionistes del Popular perden tota la inversió. N'hi ha més de 300.000!
17) POR. A la falta d’expectatives i il•lusions dels adolescents. Cada vegada semblen més desorientats. D’acord que no són una majoria però fa patir sentir-los com tenen poc futur. No saben que estudiar, se senten incompresos, no se’ls deix llibertat i a l’hora de prendre decisions no se’ls hi dóna confiança. Necessitem creure en ells! Són el demà!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Garcia Albiol. A part de les comparacions odioses que fa sempre amb el procés -habitualment desafortunades i pixant fora de test- ara ha volgut fer brometa amb el Xavier Sala i Martín. Se n’ha fotut d’ell acusant-lo de col·laborar amb FAES i que li fes el pròleg del llibre l’Esperanza Aguirre. L’economista l’ha acusat de no saber llegir ja que al que es referia l’Albiol no era més que una ressenya que havia fet FAES i la Espe. Més manipulació impossible. Bravo pel Sala i Martin.
19) NO ME’LS CREC. Als socialistes. Arran de l’anunci de la data i la pregunta del referèndum, han dit que abans d’aquest dia el govern ha de moure fitxa pet trobar una solució a les demandes catalanes. I que ells en seran la garantia. En les antípodes d’aquest plantejament, la Susi Diaz ha tornat a dir que Catalunya torna a estar aixecant-se damunt de la mentida. En què quedem doncs PSOE? Postura de mediació de la nova direcció o canya com la de la vella guàrdia. Aquí cadascú va a la seva!
20) EL TEMPS. Setmana amb una primera part amb contrastos segons el punt de Catalunya, amb núvols i pluges i sol a l’altra. Veies imatges a l’espai el temps i sobtava de debò el contrast. En el segon tram les temperatures han pujat i han situat els termòmetres per damunt dels 35 graus. Una calor més pròpia del mes de juliol i agost que no pas de juny. Ja veuràs que al mes de juliol farà mal temps.
21) EL TEXT. El text en forma de condemna. El Jutjat Penal número 2 de Lugo ha condemnat, per un delicte d'apropiació indeguda, una dona acusada de cobrar un dècim de la loteria de Nadal de l'any 2014 que no era seu i que havia resultat premiat amb el primer premi, de 400.100 euros bruts, en el sorteig del 22 de desembre. El cas és de peli. Et trobes un dècim amb una marca i no només no el tornes sinó que esborres una marca que ha fet la propietària -sabent que té premi- i el cobres. Queda molt poca gent amb principis i valors que sigui capaç de ser honesta i tornar el premi.
22) EL FRAU. Susana Díaz anuncia bonificacions del 99% de la matrícula a partir del segons curs de la carrera. Els estudiants de les nou universitats públiques només pagaran el primer curs, i, si treuen com a mínim un 5 en totes les assignatures, el segon curs els sortirà pràcticament gratis, ja que rebran una beca pel 99 per cent del preu de la matrícula, i així successivament. Clar que si! Ella augmenta la popularitat al seu territori i més després de la derrota amb Sànchez. I ho fa de la mateixa manera que ho fa el de Extremadura subvencionant el canvi de mobles de les cases dels extremenys. Tenen la cara molt dura! Als llocs on hi ha més aturats i que no aporten una merda al PIB espanyol es poden permetre el luxe de regalar els estudis d’aquesta manera i els mobles. No critico la mesura en si, que hauria de ser prioritària arreu, critico que ho faci amb els diners que se’ls hi regala dels aportadors de diners reals nets com per exemple Catalunya. Aquesta és l’Espanya que el PP-SOE-C’s no vol trencar clar! Sinó se’ls hi acabaria el xollo.
23) A REUS/AL CAMP. Tancada de 24 hores a l'Hospital Sant Joan de Reus per denunciar les retallades. Tot el meu suport als treballadors que fan la vaga. No hi ha dret que es retalli en el més bàsic com és en aquest cas la sanitat. La plantilla rebutja les retallades de personal i de serveis que proposa l'auditoria per eixugar el dèficit. Aquesta seria la solució més lògica però com sempre la política va per una altra banda.
Paquet bomba amb falsa alarma detectat a Reus. Es va trobar a la Pastoreta i va resultar ser una falta alarma però es va activar el protocol d’atemptats terroristes i es va desallotjar la zona. Sort que va ser un bulo.
Cap de setmana del Reus Viu el Vi. La Llibertat s’ha omplert de paradetes amb menjar i sobretot amb vi de les millors D.O. El temps ha acompanyat i la plaça ha acollit un bon volum de gent amb ganes de catar, picar i de passar una estoneta a l’aire lliure. Ah i amb uns djs que van amenitzar la vesprada de conya! Que passaves per allà i et venien  ganes de posar-te a ballar i a fer copetes.
Els embassaments de les conques internes afronten l’inici de l’estiu amb un 86% de reserves. Una bona notícia per afrontar una canícula que pinta que serà seca i calorosa. Si mirem l’evolució ha estat força normal d’acord amb el nostre clima mediterrani. El tema està en que l’aigua ha caigut massa de cop i fins i tot ha fet una mica de mal a segons quines zones.
La Selva se suma a un programa d'ocupació per a majors de 30 anys. Molt bona iniciativa que cal promoure ja que comença a ser una edat complicada per poder trobar un lloc de treball digne. Tant de bo s’ampliï!
24) NO N’HI HA PROU!  L'exdirector general de la policia nega l'existència de l'operació Catalunya. Amb dos collons i impassiblement l’individu ha anat desafiant els interlocutors sense cap argument sòlid i amb la boca força petita. En el que ha dit, en cap moment s’ha mostrat ferm en el que deia. S’ha cegat especialment amb el Rufian, el que més ha afilat ela ganivets per apretar-lo; el que calia. Evidentment, no se’n traurà l’entrellat i mira que proves com les gravacions són ben evidents. Ja se’n cuidarà l’Estat de mirar cap a una altra banda silenciar-ho.
25) L’EFEMÈRIDE. 10/06/1926 va morir Antoni Gaudí a l'hospital de la Santa Creu de Barcelona. Per un català i una persona del camp -i de Reus- saber que Gaudí era d’aquí i que va ser i és un dels arquitectes més imponents del món és un orgull. He tingut l’oportunitat de veure diverses obres d’ell i el cert és que són úniques. De totes elles la Sagrada Família s’emporta la Palma. Si des de fora és una passada, quan entres acabes d’adonar-te que li passava pel cap a aquest geni: la natura. Una natura mediterrània que va mamar al camp de Tarragona, pel que es veu ben a prop de Colldejou. Un tramvia va segar la vida del geni, que va ser enterrat a la mateixa cripta del temple.
10/06/1988 va morir Josep Tarradellas i Joan, 125è president de la Generalitat de Catalunya. Hi ha tres presidents històrics en la primera part del segle XX. Per una banda l’avi Francesc Macià, per l’altra Josep Companys, afusellat pel franquisme i finalment Josep Terradellas. Des del moment en que Franco va imposar la Dictadura -i abans ja- va ser el president a l’exili. A part de mantenir viva la flama catalana, el gran moment va arribar amb el seu retorn a Catalunya amb aquell mític ‘Ja sóc aquí’ cridat des del balcó de la Generalitat. Aquest fet suposava el restabliment del govern català, que ell quedés com a president en funcions, que es redactés  l’Estatut de 1979 i que es convoquessin eleccions (que guanyà Jordi Pujol).
09/06/1930, naixia Jordi Pujol i Soley, 126è president de la Generalitat de Catalunya. Ara que està essent jutjat vull repassar part de la feina que va fer des de 1980. Ja és evident d’entrada que son massa anys en el poder. Va recollir el testimoni en la Catalunya autonòmica i en va potenciar l’enviament de diners en forma de subvencions pactades amb els diferents governs espanyol. Va optar per la política d’anar rebent molles i ell ajudar en l’estabilitat d’Espanya a canvi. Catalunya va anar creixent i millorant  especialment amb els Jocs Olímpics. Aquesta és la gran virtut o el gran retret que se li pot fer; que mentre altres van acabar tenint el concert econòmic nosaltres ens vam conformar amb les molles que ens donaven. Amb els anys és fàcil fer aquesta crítica! El cert és que molta gent el tenia per un gran polític i un bon estratega. Fins i tot se’l considerava com una mena de gurú del catalanisme autonomista. Paral•lelament es van donar tres fets: el maltracte d’Espanya vers Catalunya i el destapament de les irregularitats personals d’ells i de partit i -curiosament- el fet de convertir-se a l’independentisme; diuen que per tapar les vergonyes. Un mal final -i esperem que no sigui així- d’aquesta figura cabdal per Catalunya.
26) NO HO VEIG CLAR. A Euskadi no podran fer diferències en el preu de les entrades en funció del sexe, origen o creença religiosa dels clients. Tota la vida s’ha fet que les noies tenien entrada de franc. La idea era que atraguessin al major nombre de clients possible. Lo normal és que tots haguéssim de passar pel mateix sedàs sense distincions. Altrament hem de pensar que els negocis són particulars i els amos poden fer el que els hi vingui en gana. Per cert; on és el món del feminisme alertant d’aquestes conductes? No ho ha fet mai o almenys no ho ha fet amb la força i repercussió adients. Totes i tots iguals!
27) ENS HAN DEIXAT. Mor l'actor Francesc Lucchetti, el Mauri de "La Riera", als 73 anys. Va treballar en diverses sèries de TV3 fins i tot fent de guionista.
28) EL PARIPÉ. Oleguer Pujol parla d'operació orquestrada contra l'expresident Jordi Pujol. En la conversa amb Jordi Basté diu que el seu pare està perseguit i ho comparà amb la persecució del Dalai Lama. El paripé i el ridícul que ha fet és incomparable. El que han fet no està bé i hi ha implicada mitja família. No pot venir ara aquest personatge dient que tot és una campanya orquestrada contra el Dalai Lama. Això no treu que jo pugui pensar que en Jordi Pujol ha fet molt per Catalunya. Una altra cosa són la resta de fills i la ‘Mare superiora’. Han fet malament un munt de coses i han de pagar per això. I potser el que fa falta és que doni la cara el vell dels Pujol i no tantes entrevistes a tort i a dret.
29) UN BRINDIS AL SOL. Fernández Vara ha demanat que "Espanya tingui algun gest" amb Catalunya. Segons ha dit en una entrevista radiofònica, aquest gest passaria, "com a mínim", per "retornar a Catalunya l'Estatut que va ser anul·lat pel Tribunal Constitucional". Ara, de cara a la galeria, queda molt bé fer comentaris d’aquest estil, quan van ser ells mateixos que van girar-se cap a una altra banda quan els peperos van començar tota aquesta moguda impugnant i recollint signatures contra Catalunya. I que farà ell: passar per sobre del partit? Noo! Altrament ja és molt que un socialista tancat i caduc com ell reconegui que Catalunya no té l’estatut que volia, quan va ser el gran merdós del Zapatero el que es va omplir la boca amb sentències com la de –‘apoyaré el  estatut que salga de Cataluña’-. Amb vosaltres van començar les protestes i el malestar.
30) LA DESGRÀCIA. Una setmana en la que Estat islàmic ha deixat la seva petjada ben latent. L'atacant de Notre Dame ha reivindicat en un vídeo la seva pertinença a Estat Islàmic, que ha  deixat 12 morts més a l’Iran. La setmana que s’ha descobert que els atacants de Londres volien accedir al centre amb un gran camió per provocar més morts.
Setmana també d’accidents. El primer d’ ells aeri a Birmània: un avió militar amb 104 persones a bord va estavellar-se a l'est del país. Mentrestant, a casa nostra, un home de 76 anys morí de forma accidental aixafat per una roca a la seva finca de Llardecans. Així mateix tanquem la setmana amb una dona morta en caure d’una embarcació a Badalona i dos motoristes i un ciclista morts a les nostres carreteres. Mai es fa prou!
31) LA MODA. La multiparella i els que fan intercanvis de parella a cegues. Bé, com tot són modes. Ara es porta ‘ser diferent’ de la resta i això també ha arribat en l’àmbit sexual. Una noia que explica que ella té el seu home i dos fills i a part té altres parelles consentides. I una altra parella que fa intercanvis de sexe amb altra gent, això si sense penetració. Diuen que així són feliços! Doncs endavant, mentre no es facin mal i estigui acceptar per totes les parts.
32) QUÈ CELEBREM? L'Escola Prat de la Riba celebra els seus 100 anys amb una gran festa. Sempre que una escola celebri tants anys en actiu és per aplaudir. Més valen 100 anys d’una escola que 113 de la Model. Aquest centre concretament sempre ha estat un lloc de referència per als reusencs, no només per ser un dels centres don van educar a molts dels actuals pares i avis de la ciutat sinó perquè és un edifici emblemàtic modernista construït per l’arquitecte Pere Caselles. Després d’una anys amb una elevada ràtio d’immigració, avui en dia l’escola torna a comptar amb un projecte nou -discutible, escola 21- que atrau a pares i mares més joves. Felicitats!
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. Un de cada quatre menors catalans no pot accedir a beure llet de forma regular. La Fundació Banc dels Aliments espera recollir més d'un milió de litres de llet a través de la campanya "Cap nen sense bigoti". La campanya començarà dilluns que ve i acabarà el 23 de juny. I això que la crisi ja és història segons els governs. Quines ‘patranyes’. L’enquesta dóna uns resultats penosos. Moltes famílies -moltes més de les que ens pensem- no poden donar llet als seus fills. Hauria de ser prioritari pel governs solucionar aquesta mancança, i és que les seva prioritat no hauria de ser altra que la gent i els seus problemes del dia a dia. En canvi ha ser el Banc dels Aliments qui ha de vetllar per fer campanyes de recollida de llet o de menjar.
34) CIÈNCIA/SALUT. Un noi de 16 anys de Vilanova i la Geltrú guanya un premi de la NASA amb un projecte per a Mart. Joel Romero, un apassionat de la robòtica, ha creat un prototip que permetria controlar robots a la superfície de Mart. Per aplaudir que el jovent estigui preocupat en fer projectes útils i ajudar la humanitat, i més si és català. Falten ments pensants i adolescents implicats en la ciència i altres camps per fer una societat millor.
35) EL DESCOBRIMENT. Un descobriment al Marroc fa l'Homo sàpiens 100.000 anys més vell. Han trobat restes d'una família d'Homo sàpiens de fa 300.000 anys, mentre les més antigues conegudes fins ara s'havien datat en 200.000. Això ens fa adonar que l’ésser humà fa un munt de segles que ocupa aquest planeta i que l’habitat des dels seus 4 cantons. Són notícies que sempre duen amb elles un halo de misteri i moltes preguntes sense resposta clara.
36) L’ESGLÉSIA. Estimem com volem": més de 200 alumnes protesten a Lleida per les paraules homòfobes d'un professor molt proper a l’Opus Dei. Ja hi tornem a ser! No en vam tenir prou amb el que va dir el bisbe de Solsona que ara au, tornem-hi! Amb ideologia opusiana hem topat. Fa uns anys vaig tenir uns alumnes del Turó quan l’escola encara era privada. I la veritat és que en l’assignatura de naturals i biologia, a part de tenir els llibres en castellà, adoctrinaven en contra de l’avortament i els mitjans anticonceptius. Doncs ara aquest profe del Gil y Gaya torna a manipular sobre l’amor i es queda tan ample. Pel que es veu no és la primera vegada que emet declaracions de l’estil. Totalment en contra d’aquest tipus de declaracions xenòfobes i anti natura i tot el meu suport a les manifestacions fetes pels alumnes del centre. Per molt que s’hagi disculpat el que pensa no li ho canviaran. Allà ell amb el seu pensament però que no adoctrini amb falsedats i mentides la canalla.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Rivera advierte que Ciudadanos será radical en la lucha contra la corrupción. Només em venen ganes de riure. A què esperen? Perquè mira que els seus socis de govern són ben i ben corruptes. Si no haguessin volgut tenir afany de poder i dignitat segons tot el que havien dir i promès, no haurien donat suport al partit més corrupte d’Espanya. Ara a callar o a plegar!
38) L’ANÈCDOTA. Que no quedi com una anècdota. 40 titulars de premsa internacional en referència al referèndum i cap parla de referèndum il·legal ni cap parla de cop d'Estat. I tampoc són qualsevol mitjà; hi tenim des Le Monde de França, La Republica d’Itália, l’agència Reuters, Euronews o The Guardian entre altres. No em sembla un fet irrisori i és sembla que el món està molt més ben informat del que ens pensem i aquest procés ha estat capaç d’arribar, gràcies a molt d’esforç, a molta gent. Com sempre a l’altre bàndol la premsa espanyolista ho menysprea i ho deix en un pla.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. En el 13è congrés del PP celebrat a Sitges el líder popular ha afirmat que els independentistes "cada dia són menys, estan més sols i més radicalitzats". Tres mentides en una sola frase; està prou bé! En la seva línia d’embustero i provocador. Un gran representant de la postveritat. Amb tot el que si crec és que la gent està una mica cansada. Vol passos en ferm i convocar el referèndum n’és un.
40)  LA REFLEXIÓ. Mirem massa la tv. El suïcidi de la protagonista de la sèrie 13ReasonsWhy, emulat per un jove de 23 anys peruà. Tot amb excés és dolent! I com sempre les coses dolentes solen ser les més imitades, per això cal anar amb molt de compte en que s’emet i que no s’emet i ser molt estricte amb les hores d’emissió. Aquí no hi ha més culpables que els pares i la família.