APARTATS

2 d’oct. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 7: BARÇA 3 - LAS PALMAS 0.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 7.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 3 (Sergio i Messi 2) – LAS PALMAS 0.


3. EL CONTEXT. Partit jugat a porta tancada enmig de la jornada del referèndum per la independència. El club ha condemnat la violència exercida contra la població que ha anat a votar. Més significatives i sentides però han estat les paraules de Gerard Piqué a la sala de premsa condemnant els atacs contra la Catalunya. Les llàgrimes han aparegut en els seus ulls en un gest de sinceritat que l’honora. Igualment Guardiola, Xavi i Puyol han condemnat aquesta violència inhumana dels cossos repressius espanyols.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? L’equip ha saltat a la gespa amb l’equipació de la senyera. Als marcadors una urna gegant i el lema democràcia. El camp en silenci posava la pell  de gallina.
5. EL BARÇA. A la primera la primera part hem estat un equip justet i previsible, monòton, amb un doble pivot lent. Amb els canvis a la segona hem sigut més vius, i és que Raki i Iniesta aporten rapidesa de pensament versus acció. L’equip es va veure trasbalsat i descoordinat!
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Dos gols més al sac i ja en duu 11.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Ahir el Barça, contra el feixisme de l’Estat i la repressió s’hauria d’haver quedar a casa.
L’INDULTAT. Iniesta. Va donar dinamisme a l’equip
6. L’EQUIP TÈCNIC. 4-2-2-2 que no acaba de convèncer amb les peces posades ahir a la primera part. Amb els canvis a la segona de Raki i Iniesta es va donar una mica de llum a un equip gris i previsible. La banda dreta va tornar a ser clau aquesta vegada amb un 36% de les accions dutes a terme per aquella zona. 
7. EL RIVAL. Apunta bones maneres com ja fa uns anys, especialment pel que fa al toc. Els hi agrada tenir la pilota i manar, però els manca rematada.
8. LA POLÈMICA. Munera Montero. Va tenir un criteri una mica estrany a l’ensenyar targetes amb faltes similars. No hi va haver cap problema en deixar que els groguets variessin la samarreta a darrera hora per ficar-hi la bandera espanyola. Al Lleida no el van deixar jugar a la senyera la setmana passada. Gran criteri el de la federació.
9. LA VEU DEL SOCI. Aquest partit no s’havia d’haver jugat atesa la gravetat dels fets que estaven succeint a Catalunya. El govern espanyol estava reprimint agredint la població catalana pel fet d’anar a votar. El Barça fent gala del seu gran lema ‘Més que un club’ hauria d’haver mostrat la seva solidaritat i suspendre el partit li comportés les conseqüències que li comportés. En canvi, en un acte de covardia i mesquinesa van decidir jugar i per més inri a porta tancada. És evident que estem davant la pitjor directiva de la història. Tot el suport als directius dimissionaris i tota la repulsa contra aquest ninot de president que tenim.
10. LA CAVERNA. Seguim imbatuts i encaixant pocs gols. És un bon símptoma! Tornen les seleccions a trencar el bon ritme de la lliga. Veurem com ho paguem i més a les portes del primer segon gran partit de la temporada.