APARTATS

3 de des. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2711-031217.

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: freeed. Ha arribat el desembre i amb ell l’hivern. Fredorada arreu del país que ve per sorpresa i té ganes de quedar-se uns dies.
ADJECTIU: nadalenc. Els carrers i els comerços de les ciutats ja respiren l’aire del nadal. Esperit nadalenc comercial de moment.
VERB: escalfar-se. Amb el fred es fa essencial que les famílies més vulnerables puguin escalfar-se, i no sempre poden fer-ho ja que molts no arriben ni a final de mes. Cal més comprensió de tots els sectors implicats en garantir una vida digna de les persones.
COLOR: groc. En suport, malgrat les prohibicions, als presos polítics. Sentir el Rivera dient ‘no son presos políticos sino políticos presos’ encara fa omplir més de ràbia a les persones que hem d’aguantar l’escarni polític diari de C’s, PP i PSOE encara fa més digna la lluita dels consellers i gent presa o exiliada. No esteu sols!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Concert per la llibertat a l’Estadi Olímpic de Barcelona. Fins a 50.000 persones desafiant el vent, la pluja i sobretot el fred, vàrem desplaçar-nos d’arreu per assistir al concert. Unes 4 hores de música, reivindicació, discursos i sobretot de solidaritat amb tots els presos polítics que encara són a la presó. Amb la participació altruïstica de músics i cantants es va poder preparar un bon cartell amb representants de molts grups del panorama musical en català d’avui i de sempre. Entremig de les actuacions parlaments, lectura de cartes, molts sentiments de familiars i presos i exiliats. Tots els diners recaptats podran ser destinats a la caixa de solidaritat per cobrir les despeses que convinguin. Un nou èxit rotund d’Òmnium i l’ANC. El poble català va demanar als representants polítics que fessin un pas endavant i ells l’han fet i ara nosaltres ajudarem a pagar entre tots de nou els diners perquè us deixin en llibertat. Mentrestant, col•laboració i llaços grocs als pit per no oblidar-vos.
Gran recapte d’aliments. S’han aconseguit recollir 4370 tones d’aliments gràcies a l’ajut inestimable de fins a 27.000 voluntaris repartits per tots els centres de recollida. La gent doncs ha respost una vegada més davant els més desafavorits. Una vegada més els catalans donen una lliçó al món, com la que han començat a donar amb l’adquisició del disc de la Marató de 2017 aquest diumenge.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Ens ha deixat la Patrícia Gabancho. Vam tenir la gran sort d’assistir a una xerrada que va fer al Cívic del Carme a Reus per presentar el llibre ‘Les dones ds 1714’. La sala es va quedar petita per acollir aquesta gran dona d’origen argentí però catalana fins a la medul•la. Amb un català perfectíssim i un optimisme a prova de bombes va acabar parlant més de la situació favorable a la independència de Catalunya que no pas del llibre. Un llibre que recomano profundament ja que ens acosta a les dones que van estar al costat dels homes clau de 1714. Unes autèntiques desconegudes; em va agradar conèixer-les. Aquests va ser una altra de les grans lluites de la Gabancho: dignificar el paper se la dona. Em va entusiasmar molt també seguir-la a les televisions del país col•laborant en les tertúlies de Tv3 i sobretot de 8tv amb el Cuní. Més enllà d’això sentir-la parlar del que fos era una plaer. De tant en tant feia molta gràcia també sentir-la parlar aquell castellà argentinat tant peculiar. Patrícia m’ha sabut greu la teva mort. Intentaré lluitar amb la il•lusió i les ganes que hi vas posar. Gràcies!
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). ‘La millor manera de lliurar-se d’una temptació és lliurar-se a ella’: Òscar Wilde. 117 anys de la seva mort commemorem aquesta setmana. ‘El retrat de Dorian Grey’ va ser un dels llibres que va marcar la meva entrada a al facultat. Aquell toc entre misteriós i enigmàtic-fantasiós va acolorir les anades en bus de Reus a Tarragona del primer de carrera. La Margarita Aritzeta ens va fer estimar la literatura en els seus autors clàssics i d’allà a Wilde, Flaubert, Stehendal, Hugo... Em va sobtar molt entrar en la ment rebuscada de Grey. De fet el llibre en un primer moment va prendre la meva atenció. La màgia va arribar quan a classe la profe ens va acostar a un personatge marcat per la incomprensió de la seva època. A partir de llavors, aforismes i frases d’aquest geni han guiat les meves passes.
2 mesos de l’1-O. Els pals, els cops i la repressió contra gent indefensa pel simple fet de voler votar no els oblidarem mai. Malgrat tot vam votar! En reconeixement a tota aquella gent que ho va fer possible!
29/11/2013 la inquisició del PP va fer tancar la ràdio i la televisió valencianes. El que van aconseguir va ser un nou moviment de lluita que va permetre un canvi de govern a València amb un pacte entre el PSOE i Compromís que va fer fora de les institucions el PP. Ara tornen a voler atacar un mitjà públic com el català. El seu objectiu és intervenir TV3 i CatRàdio i posar-hi gent normal com diu l’Albiol. Ens volen callats i humiliats i ens trobaran units i combatius.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana que ha vingut marcada per una baixada sobtada de les temperatures especialment el cap de setmana. Aires del nord han dut nevades intenses al Pirineu i nevadetes simbòliques a diferents punts de la nostra geografia. Molt de fred, nano! Les teles catalanes aquesta vegada s’han posat d’acord. 8tv ha donat neu més que no pas tv3 a les muntanyes del prelitoral tarragoní. A les nits fredororades brutals, gelades i gebrades a l’interior i nevada molt benvinguda als llocs més alts. A les Garrigues, amb la tempesta, es va formar un tornado i diverses mànegues al mar. A punt d’entrar a l’hivern la cosa s’anima. No tant eufòrics estan els 10% dels catalans que viuen en la pobresa energètica. Per ells aquest temps és viscut com un drama. En dies com avui especialment en els que al vespre el pagament del quilowat fregarà els 78 euros. Aquest govern de corruptes i malversadors no té vergonya de permetre aquest desastre.
L'aeroport internacional de Bali, tancat per segon dia consecutiu a causa de la possible erupció del volcà Agung. La terra de tant mostra que no està tant adormida com sembla i realment fot fredat. Diversos són els volcans que han anat reprenent l’activitat, com l’Etna a Itàlia, que el tenim a la vora i fins a 59 més repartits per tot el món. Entre els quals aquest a Bali està mostrant imatges impactants de les explosions que hi ha en el seu interior.
Manuel Toharia (científic): ‘¿Cómo podemos tirar agua potable por el váter, por qué no usamos agua ya usada?’ (Antena3). És una interessant reflexió que ens ha de fer pensar molt i més en els temps de sequera en els que viuen en molts territoris. Falta molta cultura de l’estalvi hídric a casa nostra. Es poden prendre unes mesures ben simples com per  exemple aprofitar l’aigua de la neteja dels aliments per regar les flors, aprofitar l’aigua que es perd fins que no ens arriba l’aigua calenta a la dutxa per fregar, o ficar dins de les tines dels wc una ampolla d’aigua plena i perquè no entri tanta aigua en les descàrregues. Ens falta molta conscienciació!
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Talen els pins de la plaça Catalunya. Al final han passat de tot han talat aquests pins del segle passat. Una llàstima. Amputen, sense fer cas als veïns, dos símbols emblemàtics de la ciutat. No diré que no s’hagin millorat molts espais a la ciutat però hi han acabat donant un toc que ha fet perdre l’essència del que eren. Per exemple la Llibertat ha perdut tot l’encant que tenia amb la terra, els plataners centenaris i els bancs de pedra. Una llàstima i una vergonya que no es puguin haver destrossat aquests espais.
La junta electoral central ha prohibit seguir reunint-se a les àvies i avis que es concentraven a la Mercadal per reclamar la llibertat dels presos polítics. Igualment han fet treure el cartell que penjava al balcó de l’ajuntament. Només han pogut deixar un llaç col•locat enmig dels llums de Nadal. La censura a la carta ha arribat a un punt que no s’aguanta per enlloc. Deixen que es pugui dir de tot en contra de Catalunya i els seus governants i en canvi fan treure allò que creuen que es propaganda quan es una reivindicació que va més enllà dels partits i les eleccions. Lamentable!
Els @AdvocatsReus1O presenten una querella criminal per l’actuació de la Guàrdia Civil a Mont-roig el dia 1-Oct. Tor el suport al grup i a tots els perjudicats pels atacs a Mont-roig. A depurar responsabilitats i que se sàpiga qui va ser el salvatge que va donar l’ordre d’atacar la població indefensa.
Els policies que van participar en el dispositiu establert amb motiu de l'atemptat de la matinada del 18 d'agost al passeig marítim de Cambrils han decidit donar a associacions de víctimes del terrorisme els 4.901 euros que els pertocaria per les hores extres realitzades durant el dispositiu. Així s'ha donat a conèixer aquest dimecres durant la celebració de la festa patronal de Sant Miquel de la Policia Local del municipi, segons ha informat el consistori. Sou un exemple a seguir. Tant de bo els de la porra en prenguessin nota i en comptes de la violència, en comptes de repartir pilotes de goma a les escoles, en comptes de dir que rescaten persones sense tenir en compte la seva ideologia, convertissin la seva ira contra el poble indefens, en solidaritat cap a ell.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Aquesta setmana vull recomanar un mou grup de música que he descobert recentment. Són els ‘Senyor Oca’. Aquest 2017 han presentat el seu darrer i millor treball ‘Atmosfera’ acompanyats de Dj Gale i Deps Music i que els hi permès guanyar el Sona 9 amb les votacions del jurat i la el vot popular. Auto defineixen el seu estil com rap de la terra amb un missatge de crítica social. Fan un hip hop amb lletres punyents amb missatge i crítica. Molt ben benvinguts sigueu!
Aquest dia 1 de desembre ha estat tendència lluir el llaç vermell per la lluita per la eradicació de la sida. Va de llaços; al llaç groc de la lluita per l’alliberament dels presos hi sumem el vermell per la lluita contra la sida i el lila en contra de la violència de gènere. La qüestió és ser solidari.
La xarxa ha bullit amb tres notícies que s’han convertit en tendència. La primera el desmentiment definitiu que el Yeti sigui una espècie d’home. Han aclarit que és un ós. I la segona; que a la Xina han aparegut barques misterioses flotant en les aigües perdudes sense tripulació. En acostar-hi han vist que eren de pescadors i que aquests estaven morts a dins. I la tercera a casa nostra. A la AP-7 11 camions s’han hagut d’aturar al carril de la dreta de l’autopista ja que tenien les rodes punxades. Tot apunta a un acte vandàlic.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Segons un estudi fet per l’INE en relació amb els Índex de comerç minorista mentre que a Espanya ha baixat un 0,5% a Catalunya ha baixat un 3,9% a l’octubre. El que ja he dit altres ocasions; el poble català és molt fort i unit encara més. Ja hem demostrat que podem paralitzar tot un país. Només demanem respecte i llibertat per seguir el nostre camí. És evident que si Catalunya es paralitza Espanya s’ensorra. I això que deien que les vagues i les aturades no havien tingut seguiment!
Amb la crisi, el nombre de persones que guanyen menys de 6.000 euros ha augmentat un 35%. Curiosament és una dada que ve acompanyada que cada vegada hi ha més rics i són més rics. A què es deu això? Doncs que el govern del PP, sota el paraigua indolent de la UE, s’ha preocupat més dels peixos grossos de l’Ibex que no pas de la pobra gent que amb prou feines en té per sobreviure. Amb aquest afany o Espanya desperta o està condemnada a caure en el pou de la injustícia a tots els nivells; si és que no hi som ja.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). El País, amb Forges de dibuixant, ha publicat una vinyeta vexatòria en la que hi surt un independentista amb una estelada a la que se li doblega el pal i acaba per treure-li un ull a ell mateix. Les xarxes han bullit ja que ho consideren una falta de respecte a les víctimes de les agressions policials de l’1-O, en especial per la pèrdua d’un ull per part de Roger Espanyol arran de disparar pilotes de goma pels cossos espanyols de seguretat.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). ‘Somos beneméritos y no hacemos distinción de ideologías, razas, credos... cuando salvamos  la vida de alguna persona en la montaña (Guàrdia civil). Com si els bombers i altres cossos no haguessin ajudat a rescatar gent independentment del que pensin o sentin. És indigne aquest tuit i tendenciós. En la línia de manipulació de l’unionisme, al que no li queda més per guanyar adeptes després de la violència utilitzada en les càrregues del referèndum de fa dos mesos. Ni perdonem, ni oblidem!
(Info: elplural.es) Entre 2010 i 2014 el govern de Castella la Manxa va llençar una campanya per querellar-se contra dirigents del PSOE, empresaris, ecologistes, alcaldes, periodistes... Fins a 50 requeriments que han anat perdent els del PP; tots han acabat arxivant-se. I ara la pregunta és? Qui es farà càrrec de les minutes d’advocats i procuradors? L’encarregada de fer les denúncies va ser la de Cospedal que actualment és la ministra de defensa del govern de M.Rajoy; no oblidem que és el partit més corrupte d’Europa. Malgrat tot donar lliçons sempre agrada i més als xarlatans que saben que no tenen cap mena de raó. En el seu full de ruta hi ha el convèncer a la gent que confia cegament en ells encara que sigui partint des de la falsedat i la mentida. Plató considerava que ens els llocs de govern hi havia d’haver les persones més ben preparades intel•lectualment, pensadors, raonadors. Si fos així segur que les decisions preses serien les correctes ja que per damunt del bé vetllarien per fer el bé. Ai si aixequés el cap Plató!
M punto Rajoy ha vingut a Catalunya,  ha prohibit que es veiessin llaços grocs prop d’on era ell i ha fet les següents afirmacions: ‘Gràcies a l’aplicació de l’article 155 Catalunya ha tornat a la legalitat i celebrarà unes eleccions per certificar el retorn a la normalitat. El PP és un valor segur. No és moment d’ocurrències ni d’acontentar qui no vol ser acontentat’. Venir a casa nostra on només hi tenen 1 trist ajuntament a imposar-nos una llei de caire feixista, eliminant el nostre autogovern, fent fora els nostres representants polítics elegits democràticament, ficant gent a la presó, reprimint-nos amb la força... i tenir la barra de venir a donar lliçons. Quina pocavergonya que tenen!
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). La Polícia Nacional reparteix bales de goma a l’Escola Lestonnac. Aquest és l’exemple que volen donar entre la canalla? Us dignifica com a cos si senyor. No en vau tenir prou amb atacar violentament la població innocent civil que, saltant-vos la prohibició a Catalunya del llançament de pilotes de goma, vau disparar-les. I ara veniu a una escola de Lleida a repartir-ne entre els nens? Deixeu de fotre-se’n de nosaltres!
El govern de Madrid fa cas a les reclamacions d'Aragó i obre la porta a la sortida de l'art de Sixena del Museu de Lleida. Quan encara no hi ha una sentència definitiva el ministre passant-se la llei pel forro dels ous ordena entregar les obres a Aragó. Quina gran justícia. A més ho fan amb tota la filldeputeria aprofitant que la Generalitat no es pot defensar quan encara podria presentar nous recursos. A més aquest ministre ignorant ignora expressament les valoracions fetes per entesos d’arreu que arriben a dues conclusions: el monestir de Sixena no té les condicions adequades de conservació i que les col•leccions és millor mantenir-les unitàries. A més hi ha actes notarials que es passen pel forro on les monges de Sixena venen les obres a la Generalitat. És evident que és una qüestió merament política per putejar els catalans. Amb els papers de Salamanca no van moure ni un dit i encara van recórrer, i això que allà hi havia documents i objectes personals com cartes que les famílies volien a casa. Per cert, dels quals molts encara s’esperen. Dit això, com aquell mort que s’aixeca de la tomba i ressuscita, els de Salamanca reclamen el 155 per retornar els papers entregats a l’arxiu. Vomitiu!
El juez que citó a Rajoy en el juicio de la Gürtel queda apartado del tribunal de la caja B del PP (elpublico.es). I ja està! Aquí no passa res! No m’interessa un jutge doncs el canvio i en poso un de la meva influència que no em pugui jutjar malament. Com poden passar aquestes misèries? On està aquí l’oposició per posar el crit en el cel? On és el reiot denunciant aquest moviment? On està el Senat? On són els patriotes espanyols? Tot ho tenen ben manegat i tancat a favor seu aquests del PPSOEC’s. Tots al mateix sac per acció o inacció. I després ens venen que l’espanyola és una de les democràcies més modernes d’Europa.
Las regiones españolas que quieran recibir ayuda financiera del Estado central tendrán que suscribir un convenio con Farmaindustria, una asociación que agrupa a la mayoría de los laboratorios farmacéuticos innovadores del país. El Ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro, ha supeditado la libranza del capital al cumplimiento de este requisito (actualidad.rt). Una trampa més per afavorir els lobbis de poder de l’Ibex. Ells acontenten els poderosos i els altres els responen amb vots i suport incondicional.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Argentina condemna 29 responsables dels "vols de la mort" a cadena perpètua per l'assassinat de 4.000 persones durant la dictadura. A diferència d’Espanya l’Argentina intenta fer justícia amb els criminals que durant la dictadura van fer el que van voler. Sense justícia no hi pot haver oblit! Mil patades li està fotent l’Argentina a Espanya amb aquest tema.
És evident que la ciència avança a passes de gegant almenys a nivell de proves. Un empelt de cèl·lules mare humanes permet que rates amb un trencament total de la medul·la espinal recuperin la sensibilitat a les cames. La llàstima és que aquestes avantatges no puguin ser aplicades més ràpidament en humans.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Adverteixen que és difícil controlar la tributació de plataformes de venda de productes de segona mà, com Wallapop, Vibbo o eBay. I fins ara no se n’adonen? Normal. Són diners que circulen i que estic segur que no consten en lloc. Si els primers a robar són els que manen, que ens esperem del poble? I als sectors que no els interessa -curiosament que es mostren més en contra de la casta de poder- canya. Així Hisenda reclama l'IVA de les subvencions a les entitats culturals des del 2014, una xifra milionària en alguns casos que farà que molts d’ells pateixin o fins i tot hagin de plegar. Apretar els vividors de la corona, pagar tot el que han robat, no; eliminar pressupost de la defensa, no; enterrar les entitats socials, si i donar el concert basc perquè els ajudin a aprovar els pressupostos, si.
Báñez garanteix l'extra de Nadal als pensionistes encara que hagi de fer un crèdit. La ministra diu que el dèficit a la Seguretat Social és temporal i es deu a la crisi, i que l'Estat té el mecanisme del préstec, al qual ja va recórrer el 2017. Cap autocrítica. La ministra que va agrair a la verge del Rocio la sortida de la crisi, de nou demostra la seva inutilitat sortint a anunciar que es pagaran les pensions encara que sigui endeutant-se més. No reconeixerà que els diners que estaven destinats a les pensions se’ls han gastat rescatant els bancs. Us explotarà a la cara aquesta mentida tard o d’hora.
Amazon busca autónomos en España con coche para repartir paquetes a 14 euros la hora (Antena 3). Hi hauria d’haver patades per fer aquesta i qualsevol feina però noi, no sé que passa però la gent no mou masses dits per treballar. Bé clar, molts s’estimen més viure de subvencions i pensions i acabar d’acompanyar-ho amb negre. Això hisenda ho sap i en canvi mira cap a una altra banda, no fos cas que allà on passa -sud d’Espanya- perdessin la bona sintonia que tenen amb la ‘sultana’ andalusa.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). La Junta Electoral Central ha començat una campanya de censura a la carta a  Catalunya. Ha prohibit a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats", "llista del president" o "president Puigdemont". Ha fet treure dels ajuntaments de Barcelona i Reus els cartells que demanaven llibertat pels presos polítics. Ha fet treure el groc de les fonts de la ciutat i dels llums de nadal. Tot gràcies a la poca feina i ganes de tocar els collons en forma de denúncia de la casta unionista espanyola unionista. La qüestió és aniquilar el sentiment i el moviment català; i no paren; fins i tot no han deixat passejar-se unes àvies amb llaços grocs prop del M punto Rajoy. En canvi, han permès un escarni de 50 feixistes de la seu de la Cup.
La Guàrdia Civil ha assenyalat Marta Rovira com a promotora del referèndum. Li han faltat cametes a l’Albiol per deixar anar una de les seves inutilitats habituals: "em sembla  fantàstic que s'imputi Marta Rovira si es demostra que va conspirar en preparar el cop d'estat". El deliri i la censura de la justícia espanyola arriben a punts humiliants. Ara faran anar a declarar a Toni Albà i Eduard Biosca. El primer per fer mofa de Felip V i el segon per dir, interpretant el personatge del sr. Bohiges que al marxar el vaixell dels piolins les rates també marxarien. Visca la llibertat d’expressió a la carta. Pablo Casado va jugar amb l’empresonament  i la mort de Puigdemont, Albiol va tractar la gent de tv3 d’anormals... On són les querelles? On és la fiscalia? On són els demagogs de C’s i del PSOE denunciant-ho? On és la justícia? Mentrestant, el Senat entre aplaudiments embogits acaba per votar en contra de crear una comissió per investigar les actuacions dels cossos policials espanyols l’1-O. Ara ja poden començar a condecorar-los. Així, mentre la junta electoral només jutja treure llums grogues, llaços, pancartes, i l’unionisme s’escandalitza per uns ninots penjats a l’autopista, no han dit res d’una manifestació feixista convocada davant la seu de la Cup. Pel que el grup es planteja denunciar la junta. Tot el suport!
El poble de Medinyà, gràcies al PP, el TC i el 155 no podrà seguir sent independent de sant Julià de Ramis. El procés ha quedat aturat; no els deixen ser municipi. Tornen a carregar-se una decisió presa pel poble! Que demòcrates!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). A part d'una setmana plena de guerra de tuits, nova polèmica per un comentari de Trump en un acte amb indis americans: "Al Congrés hi tenim una representant que li diuen Pocahontas". La cara que van posar els dos homes va ser un poema. Però és que mai en té prou aquest ninot. Ha tornat a posar en dubte que l’Omaba hagi nascut a Amèrica. Mentrestant, totes li ponen al costat de Trump. Michael Flynn, ex assessor del president ha estat acusat de mentir a l'FBI sobre els suposats contactes amb el Kremlin. L’home, sabedor de moltes notícies, s’ha abaixat els pantalonets i ha decidit col•laborar amb la justícia amb tot el que calgui. Es va desgranant la sospita de la conxorxa dels EUA i Rússia perquè guanyés Trump i no entrés la Clinton.
Acabem la setmana amb un regalet fiscal a Trump, i és que els republicans han aconseguit aprovar, per una diferència de dos vots, una reforma impositiva fiscal que, com no podia ser d’una altra manera, afavorirà les grans empreses. ‘A lo tuyo tu’. A qui volen enganyar aquests Místers millonetis? Aquests grans empresaris -amb el Trump al capdavant- el que volen és acontentar els grans lobbis de poder de la city; el poble poc els hi importa. Només cal veure les cares que foten cada vegada que s’acosten al ‘populatxo’.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). El Papa Francesc, com a màxima autoritat eclesiàstica del món i màxima autoritat del Vaticà, ha anat a Birmània de visita i no ha tingut els sants collons de defensar dels injustos atacs la minoria rohinna que dia a dia es atacada i foragitada de Birmània per ser una minoria religiosa al país. Ha condemnat els atacs sense dir noms. Falten més collons contra les injustícies.